Ga naar de inhoud

Samen stoppen we fade-out

Samen houden wij mensen met gehoorverlies op de voorgrond

Waarom bestaat dit initiatief?

Waarom bestaat dit initiatief?

Stop Fade-out zet zich in voor de erkenning van, awareness rond en onderzoek naar fade-out. Zo zorgen we samen voor de groei, ontwikkeling, beschikbaarheid en normalisatie van mentale aandacht in de hoorzorg, met als uiteindelijk doel blijvende participatie van mensen met gehoorverlies in de samenleving.

Aandacht

Aandacht

Mensen zijn zich te weinig bewust van de mentale gevolgen van gehoorverlies, en daarmee ook van de schade die dat kan berokkenen – persoonlijk, maatschappelijk en financieel. Het initiatief Stop Fade-out brengt hier verandering in, om zo te zorgen dat mensen kunnen bewegen van onbewust lijden aan fade-out naar bewust handelen. 

Onderzoek

Onderzoek

Er is natuurlijk meer nodig dan aandacht en bewustzijn. Er moet veel meer onderzoek gedaan worden naar fade-out. We weten simpelweg nog te weinig! Door zoveel mogelijk instituten, wetenschappers, medische professionals en andere relevante partijen bij elkaar te brengen, kunnen wij meer kennis van en inzicht in de mentale gevolgen van gehoorverlies verzamelen.

Verhalen

Verhalen

Een andere belangrijke manier om de omvang van fade-out te laten zien, is door alle verhalen te verzamelen van mensen die fade-out ervaren, en deze te delen. Met meer dan 500.000 Nederlanders die lijden aan fade-out, hebben of kennen we allemaal wel een verhaal die geruisloos naar de achtergrond verdween door gehoorverlies. Laten we deze verhalen zichtbaar maken!

Een initiatief van Specsavers

Een initiatief van Specsavers

Na het ondervinden van de ernst van fade-out heeft Specsavers het initiatief genomen om Stop Fade-out in het leven te roepen. Om zoveel mogelijk mensen en partijen bij elkaar te kunnen brengen, en er samen voor te zorgen dat niemand meer naar de achtergrond vervaagd door de mentale gevolgen van gehoorverlies. Elke verandering begint met een eerste stap, en dat is precies wat Stop fade-out is.

Samen stoppen wij Fade-out

Contact

Adres:
Bisonspoor 3002
3605 LT Maarssen

Locatie Fade-Out